Witam serdeczne (na początku wypada się przywitać). Dołączyłem do tego grona w trakcie Ostatnich Zimowych Zawodów. Potem było strzelanko na łączce kolo fortu, a teraz.. a teraz zakupiłem HW-30s.
I tu następuje część właściwa mojego postu - gdzie w Krakowie zakupić śrut? Nie JSB 4.5x ale jakiś inny, zwykły do strzelania rekreacyjnego? Gdzie szukać - znam Arke (coś nieco tam jest tylko bardzo nie po drodze) i Sharg (tylko lipny argentyński Apolo).
W naszym pi...ęknym mieście kupienie śrutu nie jest proste Bo albo go nie ma, albo jest za taką cenę, że można znieść jajko (i to od razu na twardo). Ceny w sklepach są takie, że czasem taniej wychodzi kupić nawet jedną puszkę + przesyłka. Np. w Plazie Exact był po 37 zł, tomitex widziałem gdzieś za 22 :diabelek:
Kupuję więc śrut w internecie, albo (lepiej) w takich akcjach jak w wątku poniżej. Ograniczam się do Tomitex'a Diabolo Sport (czyli tzw. LOK) do dziurawiena tarcz na 10m, Exact do strzelania na dalsze odległości i slowacki Diabolo (taki w czarnych, plastikowych pudełkach, 10-15 pln na bazarach) do demolki puszek, jabłek itp.
Pozdrawiam!
Wojtek
_________________ Krytyk i eunuch z jednej są parafii
Każden wie jak, a żaden nie potrafi.
Dziękuje za naprowadzenie na jakieś źróda. Ze stwej strony - czasem na giełdzie RTV można zakupić Exacta (ostatnio był tylko 5.5 ale podobno bywa i 4.5x). Z Innych śrutów - do rekreacyjnego strzelania chyba się nada czeski śrut w czarnym plastikowym opakowaniu (13pln). Przetestowany dziś komisyjnie na Pomorskiej ( ja i kazimierzO). Na 10m lata bardzo ładnie)
skoro en czeski lata do puszek przyzwoicie to można go kupić na Tomexie od gościa co handluje chinkami i sprzętem RTV. Zdaje się, ze to przybysz ze wschodu, bardzo zresztą sympatyczny
skoro en czeski lata do puszek przyzwoicie to można go kupić na Tomexie od gościa co handluje chinkami i sprzętem RTV. Zdaje się, ze to przybysz ze wschodu, bardzo zresztą sympatyczny
Dobrze prawisz. Tam też kupowałem. Po 13 złociszy paczka.
Ja kupilem w czwartek za 30zl exacta w sklepie chyba arka, na azorach, taki "wszystkomajacy" jakie art sportowe wedki itd... Byla ostatnia paczka 4,5 i kilka 4,51 pozdrawiam
To ja może odgrzeję temat. Widzę, że posty juz wiekowe, więc może pojawił się jakiś sklep z dobrym śrutem w Krakowie? Kupiłem na szybko (trzeba nowy nabytek przetestować) w czyżyńskim carrefourze (sklep Sharg) jakiś Apolo z Argentyny za 15 zł.... część pogięta, część za duża i nie włazi lekko do lufy, tylko trzeba by upychać, nie mówiąc już o kilkudziesięciu skrawkach ołowiu (jakies odpady z produkcji). Więcej tego szajsu nie kupię.
Chcę zatem zapytać gdzie kupujecie śrut w Krakowie? A jeśli nie w Krakowie, to z jakich sklepów internetowych wychodzi niedrogo? Z tego, co wyczytałem na forum najlepiej do Slavii 634 użyć jsb exact 4.51, więc taki kupię, zobaczymy, potestujemy.
I jeszcze jedno, przy okazji - czy gdzies w Kraku mozna dostać dobry smar do smarowania wiatrówki? Wiem jak to zrobić i czym, tylko nie wiem gdzie taki smar dostać, żeby nie bulić za przesyłkę.
To może3 ja się podepnę pod ten temat żeby nie żaśmiecać,
Gdzie w Krakowie mozna kupic oringi??
Zupelnie nie mam pojęcia gdzie tego szukac a właśnie jeden mi poszedł...