Strona Główna bron.iweb.pl
Forum dyskusyjne miłośników pneumatyków i innej broni

FAQFAQ  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Krakowskie zimowe klimaty czyli zakup śrutu...
Autor Wiadomość
Nathan

Wysłany: Czw 10 Sty, 2008 9:04 pm   Krakowskie zimowe klimaty czyli zakup śrutu...

Witam serdeczne (na początku wypada się przywitać). Dołączyłem do tego grona w trakcie Ostatnich Zimowych Zawodów. Potem było strzelanko na łączce kolo fortu, a teraz.. a teraz zakupiłem HW-30s.
I tu następuje część właściwa mojego postu - gdzie w Krakowie zakupić śrut? Nie JSB 4.5x ale jakiś inny, zwykły do strzelania rekreacyjnego? Gdzie szukać - znam Arke (coś nieco tam jest tylko bardzo nie po drodze) i Sharg (tylko lipny argentyński Apolo).

Gdzie jeszcze zakupić jakiś w miarę dobry śrut?

Pozdrawiam
Nathan

Bert_2

Wysłany: Pią 11 Sty, 2008 9:50 am   

W naszym pi...ęknym mieście kupienie śrutu nie jest proste :( Bo albo go nie ma, albo jest za taką cenę, że można znieść jajko (i to od razu na twardo). Ceny w sklepach są takie, że czasem taniej wychodzi kupić nawet jedną puszkę + przesyłka. Np. w Plazie Exact był po 37 zł, tomitex widziałem gdzieś za 22 :diabelek:
Kupuję więc śrut w internecie, albo (lepiej) w takich akcjach jak w wątku poniżej. Ograniczam się do Tomitex'a Diabolo Sport (czyli tzw. LOK) do dziurawiena tarcz na 10m, Exact do strzelania na dalsze odległości i slowacki Diabolo (taki w czarnych, plastikowych pudełkach, 10-15 pln na bazarach) do demolki puszek, jabłek itp.

Pozdrawiam!

Wojtek

Janosik2007

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 7:46 pm   

Jest jeszcze sklep(ik) na Grzegórzeckiej (niedaleko ronda); w razie doraźnych braków coś tam można kupić... Sklep w Plazie omijam z daleka...

Nathan

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 7:51 pm   

Dziękuje za naprowadzenie na jakieś źróda. Ze stwej strony - czasem na giełdzie RTV można zakupić Exacta (ostatnio był tylko 5.5 ale podobno bywa i 4.5x). Z Innych śrutów - do rekreacyjnego strzelania chyba się nada czeski śrut w czarnym plastikowym opakowaniu (13pln). Przetestowany dziś komisyjnie na Pomorskiej ( ja i kazimierzO). Na 10m lata bardzo ładnie)

Pozdr.
Nathan

_JOKER_

Wysłany: Czw 17 Sty, 2008 9:09 pm   

skoro en czeski lata do puszek przyzwoicie to można go kupić na Tomexie od gościa co handluje chinkami i sprzętem RTV. Zdaje się, ze to przybysz ze wschodu, bardzo zresztą sympatyczny

Nathan

Wysłany: Pią 18 Sty, 2008 9:34 am   

_JOKER_ napisał/a:
skoro en czeski lata do puszek przyzwoicie to można go kupić na Tomexie od gościa co handluje chinkami i sprzętem RTV. Zdaje się, ze to przybysz ze wschodu, bardzo zresztą sympatyczny

Dobrze prawisz. Tam też kupowałem. Po 13 złociszy paczka.

Kozi_krk

Wysłany: Pią 22 Lut, 2008 10:39 pm   

Ja kupilem w czwartek za 30zl exacta w sklepie chyba arka, na azorach, taki "wszystkomajacy" jakie art sportowe wedki itd... Byla ostatnia paczka 4,5 i kilka 4,51 pozdrawiam

Wilq

Wysłany: Sob 23 Lut, 2008 7:43 am   

No to zdrowo przepłaciłeś, aczkolwiek rekordowa cena to to nie jest... :)

axel5

Wysłany: Pon 01 Gru, 2008 6:29 am   

Na temat zakupów w Krakowie można też poczytać TU !!!!!!

egze

Wysłany: Pią 26 Gru, 2008 2:14 pm   

To ja może odgrzeję temat. Widzę, że posty juz wiekowe, więc może pojawił się jakiś sklep z dobrym śrutem w Krakowie? Kupiłem na szybko (trzeba nowy nabytek przetestować) w czyżyńskim carrefourze (sklep Sharg) jakiś Apolo z Argentyny za 15 zł.... część pogięta, część za duża i nie włazi lekko do lufy, tylko trzeba by upychać, nie mówiąc już o kilkudziesięciu skrawkach ołowiu (jakies odpady z produkcji). Więcej tego szajsu nie kupię.

Chcę zatem zapytać gdzie kupujecie śrut w Krakowie? A jeśli nie w Krakowie, to z jakich sklepów internetowych wychodzi niedrogo? Z tego, co wyczytałem na forum najlepiej do Slavii 634 użyć jsb exact 4.51, więc taki kupię, zobaczymy, potestujemy.

I jeszcze jedno, przy okazji - czy gdzies w Kraku mozna dostać dobry smar do smarowania wiatrówki? Wiem jak to zrobić i czym, tylko nie wiem gdzie taki smar dostać, żeby nie bulić za przesyłkę.

Pozdrawiam

Wneku

Wysłany: Pią 26 Gru, 2008 7:10 pm   

w każdym samochodowym dostaniesz smar molibdenowy do przegubów. a pkb moge troche odstąpić, mam zapas na dwa życia :one:

strider

Wysłany: Pon 30 Mar, 2009 5:47 pm   

Bert_2 napisał/a:
W naszym pi...ęknym mieście kupienie śrutu nie jest proste :( Bo albo go nie ma, albo jest za taką cenę, że można znieść jajko

Ja kupuję na ul. Łokietka robiąc wcześniej zakupy na stronie, wychodzi dużo taniej.

rebel28

Wysłany: Czw 02 Kwi, 2009 3:19 pm   

Exact 4,5 na ul. łokietka kosztuje 38zł! :shock: Majątek! :P

Jacku87

Wysłany: Wto 23 Cze, 2009 4:47 pm   oringi

To może3 ja się podepnę pod ten temat żeby nie żaśmiecać,
Gdzie w Krakowie mozna kupic oringi??
Zupelnie nie mam pojęcia gdzie tego szukac a właśnie jeden mi poszedł...

kowalx170

Wysłany: Wto 23 Cze, 2009 4:51 pm   

Witaj
Napisz do czego potrzebujesz te oringi.
Możesz próbować szukać w sklepach które zajmują sie handlem elementami pneumatyki, sprężarki itp.

Odpowiedz do tematu